Nu sorterer Instagram (også) i dit newsfeed

23 mar 2016 | ,

Ja, nu taler rygterne altså sandt, for I sidste uge proklamerede Instagram følgende på deres blog:

“To improve your experience, your feed will soon be ordered to show the moments we believe you will care about the most.”

Det populære sociale medie ændrer således den hidtidige brugeroplevelse, hvor opslag fra fulgte profiler er dukket op i newsfeedet i kronologisk rækkefølge. I løbet af de næste par måneder implementeres det på alle profiler, at de opslag, Instagram vurderer at være mest interessante for dig, er dem, der dukker op først.

Vil man som bruger gå glip af indhold?

Ja og nej. Onde tunger har været hurtige til at drage negative paralleller til Facebooks algoritme, hvor kun en lille procentdel af indhold fra fulgte personer eller virksomheder dukker op, mens resten udebliver. Med mindre, man som afsender altså betaler sig frem.

Instagram understreger dog den væsentlige forskel, at de ikke ”skjuler” indhold i newsfeedet, men blot sorterer, således at det kategoriserede mindst interessante indhold ryger ”bagerst i køen” (eller newsfeedet). Spørgsmålet er så, om du nogensinde når ned til de bagerste ”nyheder” … Og om sorteringen bliver i overensstemmelse med dit behov.

En venlig service eller en ny pengemaskine?

I takt med Instagrams vokseværk bliver brugernes newsfeed hurtigt overfyldte, og det kan rent praktisk være svært at nå igennem alt indhold. Instagram lancerer det nye tiltag som en service mod netop dén problematik: at brugerne drukner i indhold, og misser de vigtigste opdateringer.

For relativt kort tid siden gjorde Instagram det muligt at sponsere indhold på mediet – altså at betale sig til at nå ud til en bredere målgruppe gennem modermediet Facebook. Men dén mulighed på bordet er spørgsmålet, om annoncørerne med den største pengepung får mulighed for at snyde sig (endnu længere) foran i køen, eller om Instagrams parametre for sortering vil tage højde for indholdets relevans på samme tid. Time will tell …

Tina Poulsen

Online Marketing Manager

Har du styr på dine sociale medier?

Jeg hjælper også gerne dig med at markedsføre din virksomhed professionelt og effektivt på de relevante sociale platforme.

Top